Læreruddannelsen i Skive

I Skive vælger du tre af skolens fag og kan desuden fordybe dig i Outdoor og grøn balance med fokus på bæredygtighed. Eller du kan vælge at arbejde med Kreativitet og animation. 

studerende på halv virtuel og halv virkelig baggrund

Kom til åbent hus - virtuelt eller IRL

Klik eller kig forbi til åbent hus, og få helt styr på dit studievalg. Vi holder online åbent hus den 30. maj og inviterer indenfor på en række af vores campusser ugen efter.

Undervisningsfag

Du skal vælge 3 undervisningsfag

Særlige profiler

Outdoor og grøn balance   Kreativitet og animation

Studiestart

September

Ansøgningsfrister

Kvote 2 - 15. marts      Kvote 1 - 5. juli

Om uddannelsen i Skive

 • På læreruddannelsen i Skive går der ca. 300 lærerstuderende. Det betyder, at du bliver en del af et aktivt studiemiljø, hvor du som studerende har stor indflydelse på det studiemiljø, vi skaber sammen i hverdagen. Her ser vi ser hinanden og vi vil hinanden. 

  Særlig fordybelse

  Læreruddannelsen i Skive har fokus på variation og kreativitet i undervisningen. Ud over tre undervisningsfag og de obligatoriske pædagogiske fag, kan du nemlig også vælge at tone din uddannelse med to forskellige profiler:

  Vi er tæt på praksis. Vi arbejder seriøst med at integrere variation, kreativitet og bevægelse i alle skolens fag. Der er fokus på udeskole, nye undervisningsformer og undervisning i forskellige læringsrum. Vi lægger vægt på at uddanne gode klasselærere og kulturskabere på skolerne. Lærere, der skaber gode fællesskaber og rammer for oplevelse og fordybelse i skolen - så eleverne udvikler fantasi og virkelyst. 

  Studerende spiller spil

  Undervisningen

  Undervisningen på læreruddannelsen i Skive veksler mellem holdundervisning, projektarbejde, forelæsninger og øvelser med elever i folkeskolen. Vi får ofte besøg af skoleelever på uddannelsen i forbindelse med forskellige samarbejdsprojekter. 

  Samarbejde med skoler

  Et tæt samarbejde med skolerne i området gør, at vi kan tilbyde en uddannelse tæt på praksis. Det handler om, at du bliver ekspert i undervisning. Der er ofte besøg af skoleelever på uddannelsen i forbindelse med forskellige samarbejdsprojekter. Allerede på 1. årgang bliver knyttet til en af vores praktikskoler. Du kan også vælge praktik på fri- og efterskoler, specialskoler og erhvervsskoler med mere. 

  Læreruddannelsen er en del af et større uddannelsesmiljø med omkringliggende skoler og uddannelser. Blandt andet arbejder vi tæt sammen med uddannelserne i Viborg. Undervisningen på læreruddannelsen veksler mellem holdundervisning, projektarbejde, forelæsninger og øvelse med elever i folkeskolen. 

  Aktivt studiemiljø

  Læreruddannelsen i Skive har et aktivt studiemiljø. Vi har gode studiefaciliteter og en studiezone, som er de studerendes sted, når der skrives opgaver.

  Du har mulighed for at opleve og deltage i råd og udvalg omkring caféen. De studerende arrangerer selv oplæg og foredrag om vigtige emner som fx forældresamarbejde, konflikthåndtering, vikararbejde og efterskoler.

  Aktiviteter i Skive

  På uddannelsen er der mulighed for en række aktiviteter som volley, revy, kanoture, mountainbikeløb, motionsløb, kor, bålaften, badminton og fester. Læreruddannelsen har sin egen fodboldklub med hold for både herrer og damer. I Skive er der i øvrigt gode muligheder for at dyrke sport i foreninger og klubber. Skive har fx Danmarks eneste indendørs atletikbane. 

  Boliggaranti

  Der er boliggaranti i Skive, og det er billigt at finde studiebolig i Skive. Vi ligger tæt på både by og natur – med adgang til biografer, teater, svømmehal, kulturcenter og sportshal. Vi ligger i naturskønne omgivelser tæt ved Karup Å, Lim-fjorden og Krabbesholm Skov.

 • Mere praktik på læreruddannelsen

  På læreruddannelsen i Skive er vi vilde med praktik, med eleverne, lærerne og skolerne! Derfor har vi sammen med Morsø-, Skive-, Thisted- og Viborg Kommune et tæt samarbejde med omkring praktik på vores uddannelsesskoler.

  Du bliver knyttet til en praktikskole allerede fra studiestart, og du bliver fast knyttet til skolen hen over året, så du får indblik i hele skoleårets gang og lærerens forskellige opgaver.
  Mere praktik giver flere erfaringer fra praksis og skaber endnu bedre sammenhæng mellem læreruddannelsen og den skoleverden, du uddanner dig til. Så du kommer mere ud og mærker stemningen i skoleverdenen, du afprøver undervisning, er sammen med eleverne og møder dine kommende kollegaer.

  I den nye læreruddannelse får du som studerende mere praktik, mere samarbejde med skolen og mere kvalificeret kendskab til dit kommende arbejdsliv.

 • Er du vild med outdoorliv og oplevelser i naturen? Og vil du gerne styrke bæredygtige løsninger? Og bruge det sammen med børn, unge eller voksne? På læreruddannelsen i Skive kan du vælge en særlig Outdoor og grøn balance profil. Du får viden om og praktiske erfaringer med at tilrettelægge undervisningsaktiviteter i naturen. Og bæredygtighed og grøn balance er også en integreret del af undervisningen.

  Du lærer at tilrettelægge forskellige outdooraktiviteter, udføre ture og lave udfordrende aktiviteter i det fri. Det kan være overlevelsesture, adventure-race, mountainbike, klatring, kano og kajak. 

  Vi har faciliteter og undervisere med kompetencer inden for udeundervisning og grøn balance. Vi har grønne omgivelser, vi har shelters, kanoer og bålsteder, og vi har undervisere i naturvidenskab og idræt. 

  Studieture

  I løbet af uddannelsen vil der være studieture som et fast element i profilen Outdoor og grøn balance. Som studerende i Outdoor og grøn balance kommer du desuden på en årlig overnatningstur med fokus på aktiviteter under åben himmel.

  Samarbejdspartnere

  Vi har forskellige samarbejdspartnere, der bakker op om vores Outdoor og grøn balance-profil. Fx Skives GreenLab, der kan bidrage med faglig og praktisk viden om vindenergi og andre miljøtiltag eller Elværket i Skive, hvor de studerende får adgang til at eksperimentere samt udvikle og afprøve undervisning.

  Desuden har vi et tæt samarbejde med den lokale ungdomsskole og med ungdomsklubberne i Skive Kommune, hvor lærerstuderende kan komme i praktik, få studiejobs og høste erfaringer med at sætte miljø- og udelivsaktiviteter i søen.

 • Er du kreativ og nysgerrig? Og vil du gerne fordybe dig i kreativt arbejde? På læreruddannelsen i Skive er der mange muligheder for dig, der er kreativ, og gerne vil blive endnu bedre. Du kan vælge profilen Kreativitet og animation, hvor du fordyber dig i kreative og innovative projekter og arbejdsprocesser.

  På læreruddannelsen samarbejder vi med Viborg Visuals og med The Animation Workshop i Viborg, så du bliver en del af et meget kreativt miljø, hvis du vælger en kreativ vej i den læreruddannelse.

  Du kan vælge flere veje:

  • Slip kreativiteten løs med undervisningsfagene Billedkunst samt Håndværk og design. I begge fag er der  fokus på kreative aktiviteter, og du lærer at formidle, så du kan bruge dine kreative evner i undervisningen. 
  • Elsker du tegning og animation? Så kan du godt glæde dig til vores workshops i animation i løbet af dine studieår i Skive. De klæder dig godt på til at bruge animation i dit arbejde som lærer. 
  • I løbet af uddannelsen vil der være forskellige profildage, hvor alle studerende fordyber sig i emner, de gerne vil have særlig viden om. Det kan fx være indenfor animation, innovation og e-sport.
   Der vil være forskelligt indhold på de forskellige semestre, hvor du som studerende kan vælge mellem forskellige spor, eller kan vælge det samme spor hen over hele uddannelsen, så du bliver særlig specialiseret i ét af sporene. På hvert semester vil der være forskellige spor med animation, hvor undervisere fra The Animation Workshop i Viborg kommer og underviser.
  • Er du interesseret i e-sport og makerspace-undervisning? Så kan du også vælge den retning som en del af din kreative lærerprofil. Du kan desuden vælge undervisningsfagene billedkunst samt håndværk og design.

  Se video om profilen Kreativitet og animation

 • Drømmer du om at tage en uddannelse, mens du dyrker sport på højt niveau?

  VIA Læreruddannelsen Skive samarbejder med hele 10 midt- og vestjyske sportsklubber om et uddannelsestilbud, hvor du kan dyrke din passion for sport samtidigt med, at du uddanner dig til lærer.

  Hør hvad Sebastian, der har læst til lærer, mens han dyrkede fodbold på et højt niveau

  ”Det har været super for mig at kunne tage en uddannelse, mens jeg har dyrket min sport. Jeg er glad for, at jeg har noget at falde tilbage på. Nu er jeg kommet i en alder, hvor jeg er begyndt at overveje, hvad jeg skal lave, efter jeg er færdig med at spille fodbold. Og så er det godt at have flere muligheder.”


  ”Det har været super for mig at kunne tage en uddannelse, mens jeg har dyrket min sport. Jeg er glad for, at jeg har noget at falde tilbage på. Nu er jeg kommet i en alder, hvor jeg er begyndt at overveje, hvad jeg skal lave, efter jeg er færdig med at spille fodbold. Og så er det godt at have flere muligheder".  Sebastian Denius, uddannet lærer fra Skive

  Læs mere om Elitesport på læreruddannelsen i Skive

 • På læreruddannelsen i Skive kan du også tage læreruddannelsen som merituddannelse. 

  Meritlæreruddannelsen er for dig, der har en uddannelse i forvejen, og derfor kan tage læreruddannelsen på kortere tid. Du tilrettelægger selv din uddannelse sammen med os, afhængig af dine kvalifikationer. 

  Læs mere om meritlæreruddannelsen

  Lærer med klasse

  Mød Anders, der er uddannet meritlærer

 • I Skive kan du læse til lærer på en traineelæreruddannelse. Uddannelsen som trainee er en 4-årig læreruddannelse og følger den samme bekendtgørelse som læreruddannelsen. Som trainee-studerende bliver du ansat på en skole, mens du læser. Du skal til de samme prøver, og nå de samme mål.

  Læs mere om traineelæreruddannelsen

  Gustav Kjær Poulsen læser til trainee-lærer på VIA University College

  Mød Gustav, der læser til lærer på traineeuddannelsen

 • VIA Læreruddannelsen i Skive
  Dalgas Allé 20
  DK-7800 Skive

  E: liski@via.dk
  T: +45 87 55 32 00

  Studievejledere

  Cecilia Bunk
  E: bunk@via.dk

  Tina Kjær
  T: +45 87 55 32 02
  T: tikj@via.dk

  Uddannelsesleder:

  Anna Marie Hangaard Jensen
  E: anh@via.dk
  T: 87 55 32 13

  Find os

  Find medarbejdere på uddannelsen

  Find os på Google Maps

Mere praktik!

Vidste du, at der i den nye læreruddannelse er mere praktik? Læs mere om praktikken i Skive

Mød studerende og færdiguddannede

Test dig selv

Børn går på havn med lærer

Quiz

Besvar 5 hurtige spørgsmål, og find ud af, hvor meget du egentlig ved om læreruddannelsen.

Test din viden her