Som fritidspædagog møder du en sammensat gruppe af børn og unge. Nogle trives mens andre af forskellige årsager kæmper med at finde plads i fællesskabet.
Som fritidspædagog skal du kunne agere i et kompleks felt mellem almen-, social- og specialpædagogikken. Det kræver, at du besidder en helt særlig pædagogisk sensitivitet, fleksibilitet og fintuning – og ved, hvordan det er at være barn og ung i dag. Samtidig er det vigtigt, at du formår at samarbejde med mange forskellige faggrupper.
På forløbet her får du den viden, du har brug for til dit arbejde.
Du lærer konkret at:
- Genkende forskellige typer af udsatheder, som du i dag kan møde i dit fritidspædagogiske arbejde – og du arbejder med, hvordan du kan forebygge, at børn og unge placeres i udsatte positioner.
- Forstå de mange og vidt forskellige arenaer, som børn og unge færdes i – og du arbejder med at skabe muligheder for, at børn og unge kan være aktive i egne og andres livsarenaer.
- Håndtere valg og etiske dilemmaer, når du fungerer som brobygger og trivselsaktør mellem børnenes og de unges mange forskellige livsarenaer.
- Samarbejde med forskellige faggrupper, der følger med den fritidspædagogiske hverdag.
Gevinsten for din arbejdsplads
Når du har gennemført forløbet, har du en vigtig indsigt i, hvad det vil sige at være barn eller unge i en udsat position – og hvordan du som fritidspædagog kan være med til at forebygge, at børn og unge havner på kanten af fællesskaberne. Du har samtidig en forståelse for de helt særlige udfordringer og muligheder, du står med som brobygger og trivselsaktør i den fritidspædagogiske ramme.
Med dine nye indsigter bliver du en vigtig ressource for din fritidspædagogiske institution i forhold til at styrke børn og unges trivsel og deltagelsesmuligheder.