Retning

Børns sprog/Sprogvejleder

Få kompetencerne til at kvalificere og videreudvikle sprogpædagogikken i dagtilbud og pædagogiske miljøer på baggrund af indsigt i børns sproglige og kommunikative tilegnelse og udvikling. Lær at vejlede kolleger og forældre.

Børns sprog - sprogvejleder

Jeg tog to moduler i træk – og de tre måneder ændrede alt for mig. Jeg er blevet enormt bevist om, at sprog er der hele tiden. Og derfor har hele min tilgang, til hvordan jeg er sammen med børn, og hvordan vi arbejder med sprog, ændret sig. Sprog er så meget mere end en sprogkuffert, som vi finder frem på et bestemt tidspunkt, og det arbejder jeg nu på at brede ud i dagtilbuddet. Derudover var underviserne mega gode, og undervisningen foregik på mindre hold. Det gav en virkelig god atmosfære, hvor der var plads til ”dumme spørgsmål” – jeg nød at være afsted!

Pernille Brandt, Pædagog v. Vokseværket

Om retningen

 • Med denne uddannelsesretning vinkler du din pædagogiske diplomuddannelse i en retning, som er særlig relevant for dig.

  Du får ny faglig viden, som giver dig styrket kompetence i relation til arbejdet med sprogpædagogik – heriblandt viden om børns sprogtilegnelse og kommunikative udvikling samt indsigt i forskellige metoder til at undersøge, kvalificere og udvikle sprogindsatser.

  Du bliver bedre til at:

  • varetage og udvikle rollen som sprogvejleder
  • undersøge og kvalificere sprogpædagogikken i dagtilbud
  • rammesætte, planlægge, gennemføre, kvalificere, evaluere og videreudvikle sprogindsatser
  • samarbejde med og vejlede kolleger, forældre og andre samarbejdspartnere i forhold til børns sprog
 • Uddannelsen henvender sig til dig, der er pædagog i et dagtilbud eller har andre former for særlige opgaver og ansvar i forhold til børns sprog og udvikling.
   
 • Børns sprog er en uddannelsesretning, som hører under den pædagogiske diplomuddannelse.

  Vil du have en fuld pædagogisk diplom med specialisering i børns sprog, så består uddannelsen samlet set af en række obligatoriske moduler fra den pædagogiske diplomuddannelse, en række retningsspecifikke moduler og et afgangsprojekt.

  De retningsspecifikke moduler for denne retning er:

  • Børns sprogtilegnelse
  • Sprogpædagogik og sprogindsatser
  • Vejledning, dokumentation og samarbejde i forhold til børns sprog

  De moduler vi udbyder varierer fra semester til semester. Du finder de aktuelle retningsspecifikke moduler længere nede på siden. Klikker du dig videre ind på selve modulet, kan du læse mere om det faglige indhold.

  De generelle informationer omkring den pædagogiske diplomuddannelse – fx opbygning, adgangskrav samt obligatoriske og fælles valgfri moduler – finder du under den pædagogiske diplomuddannelse.

Kontakt

cohj480x4802019.jpg

Administrativ kontakt

tork480x4802019.jpg

Faglig kontakt

heto2018480x480.jpg

Studievejleder