Forskning i Sundhed og Sygepleje

Center for Forskning i Sundhed og Sygepleje (CFSS) er et nyt fælles forskningscenter imellem Hospitalsenhed Midt og VIA University College, Forskningscenter for Sundhed og Velfærdsteknologi.

Et unikt samarbejde mellem forskning, uddannelse og klinisk praksis om at skabe viden

Centret slog dørene op i 2023 med det formål at styrke samarbejdet mellem VIA og Midt ved at knytte uddannelse, forskning og klinisk praksis tættere sammen. På den måde er det målet at generere ny viden, som hurtigt kan komme ud og blive brugt i arbejdet med patienterne.

Forskningscentret har i mange år haft en stærk profil inden for sygeplejefaget og et tæt samarbejde med sygeplejerskeuddannelsen i Viborg. Men som en del af det nye samarbejde inviteres forskningsprojekter, der er drevet og udviklet af andre fagligheder som eksempelvis fysioterapeuter, ergoterapeuter eller bioanalytikere også indenfor i centret.

Læs mere på centrets hjemmeside: https://www.fagperson.hospitalsenhedmidt.dk/afdelinger/center-for-forskning-i-sundhed-og-sygepleje-cfss/

Seneste nyt

Sygeplejersker i arbejde

To ledige docentstillinger 

CFSS er lige nu i gang med at ansætte to docenter, der tilknyttes centeret i efteråret 2023. I overensstemmelse med centerets tværfaglige profil vil den ene have en sygeplejefaglig baggrund, mens den anden har en baggrund som fysioterapeut, bioanalytiker eller ergoterapeut.

Bioanalytikere ser på drop

Forskningscenter har vokseværk og får ny profil 

Center for Forskning i Klinisk Sygepleje (CFKS) i Viborg ændrer navn til Center for Forskning i Sundhed og Sygepleje (CFSS). Samtidig slår centret dørene op for kolleger med andre mellemlange sundhedsuddannelser end sygepleje.


Læs mere om centrets nye profil

Kontakt

Lars Peter Bech Kjeldsen
  • Lars Peter Bech Kjeldsen

  • Forskningschef
  • T: +45 87 55 17 16