En designskole i Herning

På VIAs campus i Herning kan du læse en række business- og designuddannelser, som klæder dig på til at arbejde i mode- og livstilssbranchen.

Som designskole sørger vi selvfølgelig for, at vores studerende har adgang til alle de værktøjer og al den teknologi, som de skal bruge for at gøre deres idéer til virkelighed.

Derfor finder du blandt andet bodyscanner, industrielle strikkemaskiner, lasercuttere, et neuromarketing-laboratorium og naturligvis hundredvis af symaskiner her. Det betyder, at både tøjdesignere, møbeldesignere, konstruktører og indkøbere kan teste materialer og prototyper. 

Find information om

 • I Herning kan du læse følgende uddannelser indenfor design og business:

  Når du søger ind på uddannelsen til designteknolog og den tilhørende top up (Design og business), vælger du mellem en række specialeretninger, som enten er mere business- eller designorienterede. De studerendes fælles forståelse for samspillet mellem netop business og design er en unik del af vores DNA. Og samarbejdet på tværs af specialeretningerne giver de studerende et dybdegående indblik i en designvirksomheds værdikæde.

  De 8 specialeretninger:

  På tværs af alle vores designuddannelser har vi fokus på at bidrage til den grønne omstilling og være med til at skubbe mode- og livstilssbranchen i en mere ansvarlig retning.

  Vidste du

  - at man også kan læse til sygeplejerske og professionsbachelor i skat på VIAs campus i Herning?

 • Seks smukke bygninger udgør tilsammen Campus Herning. Her finder du bl.a. et møbelværksted, systuer, materialebibliotek og vores Neurolab, hvor vi måler og tester forbrugerens ubevidste reaktioner på markedsføringsmateriale, fysiske produkter og digitale oplevelser.

  Skolens bygninger er udsmykket med kunst fra danske kunstnere som Aage Damgaard og Henrik Plenge både indeni og udenpå. Ved siden af campus ligger den gamle skjortefabrik, Angli, som i dag er en del af Herning Museum of Contemporary Art (HEART). De kreative rammer kombineret med de historiske rødder til den danske mode- og tekstilbranche er med til at skabe et inspirerende studiemiljø for danske og internationale studerende på designskolen. Læs mere om Campus Herning

 • VIAs designskole i Herning hed oprindeligt TEKO. Dansk Konfektions- og Trikotageskole (TEKO) åbnede i 1968. I årenes løb har uddannelsesbehovene ændret sig markant i takt med at danske tekstilvirksomheder begyndte at flytte produktionen til udlandet. Derfor har udbuddet af uddannelser på skolen også udviklet sig for at matche den danske mode- og livsstilsbranches behov for arbejdskraft.

  I 2009 blev TEKO en del af professionshøjskolen VIA University College, som bl.a. udbyder professionsbacheloruddannelser i Region Midtjylland. Læs mere om TEKOs historie her.

   

 • VIA University College
  Campus Herning
  Birk Centerpark
  DK-7400 Herning

  T: +45 87 55 05 00
  E: herning@via.dk

  Telefontider

  Mandag-torsdag kl. 07.30-15.30
  Fredag kl. 07.30-14.30

  Åbningstider

  Mandag – torsdag kl. 07.00-18.00
  Fredag kl. 07.00-17.00

  Fra kl. 18.00-23.00 er der kun åbent for personer med nøglekort. 

  Spørgsmål til en uddannelse

  Har du spørgsmål til uddannelserne på Campus Herning, kontakter du den enkelte uddannelse.

  Særlige kontaktpersoner

  Campuskoordinator
  Jette Rosendal Sørensen
  E: jrn@via.dk

Test: Hvilken designuddannelse passer til dig?

Pasform? Funktionalitet? Æstetik? Blikfang? Tag testen, og find ud af, hvilket område indenfor design, som passer til dig.

Find din specialeretning

Test: Hvilken kreativ business-uddannelse passer til dig?

Der findes mange forskellige veje ind i mode- og livsstilsbranchen. På VIA kan du vælge imellem en række specialeretninger med mere fokus på business end design.

Find din specialeretning