Designteknolog med speciale i Furniture Design

Drømmer du om at blive møbeldesigner? Vær med til at udvikle møbler og boligprodukter, og arbejd kreativt i hele processen fra idé til færdigt produkt. 

Designteknolog med speciale i Furniture Design er for dig, som har lyst til at arbejde kreativt og være med i idefasen og den praktiske del af arbejdet med at udvikle møbler og boligprodukter.

Du skal arbejde med idé- og produktudvikling med fokus på design i form af æstetik, funktionalitet, konstruktion, materialer og bæredygtige løsninger.

Som en del af skitsearbejdet tegner du i hånden, bygger skalamodeller og arbejder i Adobe programmerne og 3D programmet Rhino. Det betyder, at du bliver i stand til at udarbejde professionelt præsentationsmateriale til at visualisere dine ideer.

Fagene giver dig kompetencer til at arbejde med designprocessen fra ide til færdigt møbel. Processen inkluderer:

  • trendresearch
  • målgruppeanalyse
  • idégenerering
  • skitsering
  • arbejdstegning
  • materialeeksperimenter
  • konstruktion og udarbejdelse af prototype samt grafisk præsentationsmateriale.
Vi bliver betragtet som fremtidens møbeldesignere og kan mærke, at det kommer med et ansvar. I undervisningen, til messer og på virksomhedsbesøg får vi indblik i bæredygtige produktionsmetoder og råvarer. Vi lærer at træffe smartere beslutninger omkring alt lige fra materialer til transport og selve møblets funktion. André Flyvholm Povlsen, tidligere studerende

Virksomhedspraktik er også en vigtig del af uddannelsen. Her får du indsigt i branchens måde at arbejde på. Og studieturen til Milan Design Week medvirker til at holde dig opdateret på designudviklingen

Du får en kreativ og praksisrettet uddannelse som er orienteret mod møbelbranchen. Under hele uddannelsen lærer du at tænke i bæredygtige løsninger. Det gælder, både når det kommer til design og produktion.

Din uddannelse foregår i et stærkt designfagligt miljø og i tæt samarbejde med livsstilsbranchens møbelvirksomheder. På værkstederne har du alt, hvad du skal bruge til at fremstille prototyper i plast, metal og træ. Her finder du også lasercuttere, 3D-printere og gode faciliteter til at arbejde med tekstil.

Du kan læse Designteknolog med speciale i Furniture Design i Herning.

Læs mere om specialets opbygning (pdf)

Hvad kan du blive?

Med en toårig uddannelse som Designteknolog med speciale i Furniture Design er du klar til et job som designassistent i en møbelvirksomhed

Dit job som designassistent vil typisk bestå i at assistere designeren i arbejdet med at skitsere og realisere møbelprodukter. 

Det kan eksempelvis være at udarbejde arbejdstegninger ud fra skitser, eksperimentere med prototypeudvikling og udarbejde præsentationsmateriale.

Videreuddannelse

De fleste designteknologer med speciale i Furniture Design vælger at tage overbygningen Professionsbachelor i Design og Business på VIA Design, som giver mere nuancerede jobmuligheder med et større ansvarsområde.

Hvad er en specialeretning?

Uddannelsen til designteknolog består af fællesfag og specialefag. Dine specialefag afhænger af, hvilken af de 7 specialeretninger du vælger. Din specialeretning afgør altså, hvilket område du kommer til at specialisere dig indenfor i mode- og livstilsbranchen. Eksempelvis Fashion Design.

Du bliver undervist i dine specialefag sammen med de andre studerende fra din årgang, som har valgt det samme speciale som dig. Fællesfagene er fælles for alle studerende på tværs af specialeretningerne. Derfor bliver du undervist i fællesfagene sammen med studerende fra de øvrige specialeretninger.

Fællesfagene klæder dig på til at forstå arbejdsgangene i mode- og livsstilsbranchen. På den måde bliver du i stand til at arbejde sammen med både designere og business-specialister, uanset hvilken specialeretning du vælger.

Læs om fællesdelen af uddannelsen til designteknolog her

Kontakt

Har du spørgsmål om optagelse?
Du er altid velkommen til at skrive eller ringe til os.
Kontakt studievejleder

Mød studerende og færdiguddannede

Se møblerne fra de studerendes udstillinger