Designteknolog med speciale i Furniture Design

Drømmer du om at blive møbeldesigner? Vær med til at udvikle møbler og boligprodukter, og arbejd kreativt i hele processen fra idé til færdigt produkt. 

Om specialeretningen Furniture Design

 • Designteknolog med speciale i Furniture Design er for dig, som har lyst til at arbejde kreativt og være med i idefasen og den praktiske del af arbejdet med at udvikle møbler og boligprodukter.

  Du skal arbejde med idé- og produktudvikling med fokus på design i form af æstetik, funktionalitet, konstruktion, materialer og bæredygtige løsninger.

  Som en del af skitsearbejdet tegner du i hånden, bygger skalamodeller og arbejder i Adobe programmerne og 3D programmet Rhino. Det betyder, at du bliver i stand til at udarbejde professionelt præsentationsmateriale til at visualisere dine ideer.

  Fagene giver dig kompetencer til at arbejde med designprocessen fra ide til færdigt møbel. Processen inkluderer trendresearch, målgruppeanalyse, idégenerering, skitsering, arbejdstegning, materialeeksperimenter, konstruktion og udarbejdelse af prototype og grafisk præsentationsmateriale.

  Et stærkt helhedsindtryk

  Styrken i din uddannelse ligger i kombinationen mellem specialefag, valgfag og fællesfagene, hvor du samarbejder med studerende fra uddannelsens øvrige specialer. Det giver dig et stærkt netværk med medstuderende og en forståelse for, hvorfor det er vigtigt at samarbejde på tværs af virksomhedens afdelinger, når du senere skal ud i job.

  Virksomhedspraktik er ligeledes vigtigt for at give dig en god indsigt i branchens måde at arbejde på. Og studieturen til Milan Design Week medvirker til at holde dig opdateret på designudviklingen.

  Du får en kreativ og praksisrettet uddannelse som er orienteret mod møbelbranchen. Under hele uddannelsen lærer du at tænke i bæredygtige løsninger. Det gælder, både når det kommer til design og produktion.

  Din uddannelse foregår i et stærkt designfagligt miljø og i tæt samarbejde med livsstilsbranchens møbelvirksomheder. På værkstederne har du alt, hvad du skal bruge til at fremstille prototyper i plast, metal og træ. Her finder du også lasercuttere, 3D-printere og gode faciliteter til at arbejde med tekstil.

  Du kan læse Designteknolog med speciale i Furniture Design i Herning.

  Læs mere om specialets opbygning (pdf)

 • Med en toårig uddannelse som Designteknolog med speciale i Furniture Design er du klar til et job som designassistent i en møbelvirksomhed

  Dit job som designassistent vil typisk bestå i at assistere designeren i arbejdet med at skitsere og realisere møbelprodukter. 

  Det kan eksempelvis være at udarbejde arbejdstegninger ud fra skitser, eksperimentere med prototypeudvikling og udarbejde præsentationsmateriale.

  Videreuddannelse

  De fleste designteknologer med speciale i Furniture Design vælger at tage overbygningen Professionsbachelor i Design og Business på VIA Design, som giver mere nuancerede jobmuligheder med et større ansvarsområde.

Mød studerende og færdiguddannede

Se møblerne fra de studerendes udstillinger