Sammensæt din egen uddannelse

Dine behov og ønsker bestemmer, hvordan dit uddannelsesforløb skal se ud.

Du kan tage en hel diplomuddannelse, men du kan også blot tage dét eller de moduler, der er relevant for dig nu og her og så løbende bygge ovenpå – dog inden for 6 år, hvis du vil have en hel diplom.

Finder du moduler fra andre diplomuddannelser, som passer din kompetenceudvikling, er det også en mulighed.

Hent uddannelsesoversigt (pdf)

Diploma of Engineering Business Administration (EBA)

Tilføj som favorit
Styrk dit lederskab med en lederuddannelse målrettet ingeniører, maskinmestre og andre med teknisk faglig baggrund? Tag diplomuddannelsen Engineering Business Administration, så du kan løse ledelsesopgaver på såvel strategisk som operationelt niveau.

Dit udbytte

Hvad enten du sidder i toppen af en organisation eller har en ledelsesfunktion i forbindelse med projekter og udviklingsopgaver, så giver uddannelsen dig de nødvendige kompetencer til at lede projekter og mennesker i en hastigt foranderlig verden.

Du bliver klædt på til at løse ledelsesopgaver på såvel strategisk som operationelt niveau og får indsigt i nyeste tendenser inden for forretningsledelse.

Uddannelsen supplerer din teknisk orienterede uddannelse med fag, der giver dig ny indsigt i ledelse, strategi og organisation og et fælles sprog i ledelsen.

Dit udbytte:
 • Integration mellem din tekniske viden og din forretnings- og ledelsesmæssige forståelse.
 • Overblik over effektive metoder og konkrete værktøjer inden for ledelse, innovation og produktudvikling.
 • Stærke kompetencer i forretningsledelse.
 • Styrket evne til at finde innovative løsninger på forretningsmæssige udfordringer.
 • En bedre forståelse for kunder og markeder samt evnen til at inddrage denne forståelse i produktudvikling.
 • Kompetence til at foretage økonomiske beregninger i forbindelse med bl.a. produktudvikling og udvikling af forretningsmodeller.
 • Styrket evne til at lede og motivere medarbejdere på forskellige niveauer.
 • Nye perspektiver på din ledelsesrolle og -praksis.
 • Inspirerende netværk med ledere fra andre brancher.

Vi inddrager cases og ledelsesmæssige udfordringer fra din hverdag og giver dig de kompetencer, som er efterspurgte inden for netop din branche.

Læs hele beskrivelsen
EBA kan varmt anbefales som alternativ til en HD, hvis man ønsker et målrettet udbytte fokuseret mod ingeniører i udviklingsvirksomheder.
Tobias Rossel, Standardization Lead
 • Uddannelsens opbygning

  Diplomuddannelsen udgør 60 ECTS point og svarer til ét års fuldtidsstudie.

  Du kan gennemføre hele uddannelsen som fuldtidsstuderende på ét år eller tag den som deltidsstuderende over flere år. På den måde kan du nemmere forene videreuddannelse, familieliv og karriere. Og er du ikke interesseret i en hel diplomuddannelse, kan du også tage vores moduler enkeltvis som efteruddannelse.

  Uddannelsen består af:
   
  Vi anbefaler, at du starter uddannelsen med et af de obligatoriske moduler. De valgfrie moduler giver dig mulighed for at specialisere dig inden for områder, der er særligt relevante for dig, eksempelvis Lean, innovation og produktudvikling.

  Vil du gerne tage et modul, som ligger uden for uddannelsens faglige område, kan du også det - svarende til 15 ECTS point. Vi anbefaler følgende som valgmoduler fra andre diplomuddannelser:
  Studieintroduktion anbefales til nye studerende på uddannelsen. Læs mere og tilmeld dig her.

  De aktuelle moduler og studieordningen finder du længere nede på siden. I studieordningen finder du blandt andet en generel oversigt over alle de moduler, der indgår i uddannelsen.
   
  Som udgangspunkt er priserne inklusiv forplejning. dog undtaget vejledning og eksamen. Priserne er eksklusiv bøger.
 • Hvem deltager

  Uddannelsen er for dig, der er uddannet ingeniør, maskinmester, bygningskonstruktør eller har en anden teknisk videregående uddannelse. Du er enten på vej til at blive leder eller er allerede midt i en lederkarriere.

 • Adgangskrav

  Du skal være uddannet ingeniør, maskinmester, bygningskonstruktør eller have en anden teknisk uddannelse minimum på niveau med en erhvervsakademiuddannelse. Samtidig skal du have mindst 2 års relevant erhvervserfaring efter endt uddannelse.
   
  Fra 1. august 2019 og tre år frem gælder en forsøgsordning. Det betyder, at hvis du har en akademiuddannelse, så kan du søge direkte ind på en diplomuddannelse, hvis du:
  • har en akademiuddannelse som højeste forudgående uddannelse
  • har relevant erhvervserfaring på mindst fire år bag dig. Dvs. uanset om det er før, under eller efter akademiuddannelsen
  • er i relevant beskæftigelse ved optag på diplomuddannelsen
  Opfylder du ikke ovenstående krav, kan du også blive optaget på dine realkompetencer, hvis de anerkendes som svarende til adgangsbetingelserne. Læs om realkompetencevurdering.
 • Sådan tilmelder du dig

  Du tilmelder dig ikke en hel diplomuddannelse på én gang. Du tilmelder dig i stedet løbende et eller flere moduler og gennemfører på den måde uddannelsen i det tempo, der passer dig.

  Du kan se alle aktuelle moduler på uddannelsen længere nede på siden. Klikker du dig videre ind på selve modulet, får du her en kort beskrivelse af udbyttet og det faglige indhold. Det er også her du finder alle de praktiske oplysninger og kan tilmelde dig.

  OBS! hvis du er ny studerende skal du ved første tilmelding vedhæfte dokumentation for adgangsgivende uddannelse og erhvervserfaring. Det kan fx være:
  Uddannelse: Uddannelsesbevis eller uddannelsesudskrift.
  Erhvervserfaring: Seneste lønseddel med anciennitet eller officiel bekræftelse fra virksomheden.

Læs mere om Diploma of Engineering Business Administration (EBA)

Kontakt

helk480x480.jpg

Helena Kressner

Administrativ partner

+45 87 55 19 17

helk@via.dk

Helena Kressner

Administrativ partner

+45 87 55 19 17

helk@via.dk

helk480x480.jpg
heto2018480x480.jpg

Helene Randeris Toft

Studievejleder

+45 87 55 19 57

evu.studievejledning@via.dk

Helene Randeris Toft

Studievejleder

+45 87 55 19 57

evu.studievejledning@via.dk

heto2018480x480.jpg
Det har været en helt fantastisk uddannelse for mig. Jeg har fået en helt anden strategisk forståelse og måde at arbejde på og er blevet en mere aktiv medspiller i virksomhedens ledelsesgruppe.
Jimmy Thim, Produktionschef

EBA kan varmt anbefales som alternativ til en HD, hvis man ønsker et målrettet udbytte fokuseret mod ingeniører i udviklingsvirksomheder. 

Tobias Rossel, Standardization Lead, Vestas Wind Systems 

Opdag nye sider af dig selv

Efteruddannelse handler om dig og din udvikling!
 
Du vil opdage nye sider af dig selv, blive en del af et inspirerende uddannelsesmiljø og skabe nye netværk. Se videoen og tag et kig indenfor.