Uddannelse

Diploma of Engineering Business Administration (EBA)

Styrk dit lederskab med en lederuddannelse målrettet ingeniører, maskinmestre og andre med teknisk faglig baggrund? Tag diplomuddannelsen Engineering Business Administration, så du kan løse ledelsesopgaver på såvel strategisk som operationelt niveau.

Diploma of engineering business administration

EBA kan varmt anbefales som alternativ til en HD, hvis man ønsker et målrettet udbytte fokuseret mod ingeniører i udviklingsvirksomheder.

Tobias Rossel, Standardization Lead

Om uddannelsen

 • Hvad enten du sidder i toppen af en organisation eller har en ledelsesfunktion i forbindelse med projekter og udviklingsopgaver, så giver uddannelsen dig de nødvendige kompetencer til at lede projekter og mennesker i en hastigt foranderlig verden.

  Du bliver klædt på til at løse ledelsesopgaver på såvel strategisk som operationelt niveau og får indsigt i nyeste tendenser inden for forretningsledelse.

  Uddannelsen supplerer din teknisk orienterede uddannelse med fag, der giver dig ny indsigt i ledelse, strategi og organisation og et fælles sprog i ledelsen.

  Dit udbytte:
  • Integration mellem din tekniske viden og din forretnings- og ledelsesmæssige forståelse.
  • Overblik over effektive metoder og konkrete værktøjer inden for ledelse, innovation og produktudvikling.
  • Stærke kompetencer i forretningsledelse.
  • Styrket evne til at finde innovative løsninger på forretningsmæssige udfordringer.
  • En bedre forståelse for kunder og markeder samt evnen til at inddrage denne forståelse i produktudvikling.
  • Kompetence til at foretage økonomiske beregninger i forbindelse med bl.a. produktudvikling og udvikling af forretningsmodeller.
  • Styrket evne til at lede og motivere medarbejdere på forskellige niveauer.
  • Nye perspektiver på din ledelsesrolle og -praksis.
  • Inspirerende netværk med ledere fra andre brancher.

  Vi inddrager cases og ledelsesmæssige udfordringer fra din hverdag og giver dig de kompetencer, som er efterspurgte inden for netop din branche.

 • Diplomuddannelsen udgør 60 ECTS point og svarer til ét års fuldtidsstudie.

  Du kan gennemføre hele uddannelsen som fuldtidsstuderende på ét år eller tag den som deltidsstuderende over flere år. På den måde kan du nemmere forene videreuddannelse, familieliv og karriere. Og er du ikke interesseret i en hel diplomuddannelse, kan du også tage vores moduler enkeltvis som efteruddannelse.

  Uddannelsen består af:
   
  Vi anbefaler, at du starter uddannelsen med et af de obligatoriske moduler. De valgfrie moduler giver dig mulighed for at specialisere dig inden for områder, der er særligt relevante for dig, eksempelvis Lean, innovation og produktudvikling.

  Vil du gerne tage et modul, som ligger uden for uddannelsens faglige område, kan du også det - svarende til 15 ECTS point. Vi anbefaler følgende som valgmoduler fra andre diplomuddannelser:
  Studieintroduktion anbefales til nye studerende på uddannelsen. Læs mere og tilmeld dig her.

  De aktuelle moduler og studieordningen finder du længere nede på siden. I studieordningen finder du blandt andet en generel oversigt over alle de moduler, der indgår i uddannelsen.
   
  Som udgangspunkt er priserne inklusiv forplejning. dog undtaget vejledning og eksamen. Priserne er eksklusiv bøger.

  Læs mere om Diploma of Engineering Business Administration (EBA)

 • Uddannelsen er for dig, der er uddannet ingeniør, maskinmester, bygningskonstruktør eller har en anden teknisk videregående uddannelse. Du er enten på vej til at blive leder eller er allerede midt i en lederkarriere.

 • Du skal være uddannet ingeniør, maskinmester, bygningskonstruktør eller have en anden teknisk uddannelse minimum på niveau med en erhvervsakademiuddannelse. Samtidig skal du have mindst 2 års relevant erhvervserfaring efter endt uddannelse.
   
  Fra 1. august 2019 og tre år frem gælder en forsøgsordning. Det betyder, at hvis du har en akademiuddannelse, så kan du søge direkte ind på en diplomuddannelse, hvis du:
  • har en akademiuddannelse som højeste forudgående uddannelse
  • har relevant erhvervserfaring på mindst fire år bag dig. Dvs. uanset om det er før, under eller efter akademiuddannelsen
  • er i relevant beskæftigelse ved optag på diplomuddannelsen
  Opfylder du ikke ovenstående krav, kan du også blive optaget på dine realkompetencer, hvis de anerkendes som svarende til adgangsbetingelserne. Læs om realkompetencevurdering.
 • Du tilmelder dig ikke en hel diplomuddannelse på én gang. Du tilmelder dig i stedet løbende et eller flere moduler og gennemfører på den måde uddannelsen i det tempo, der passer dig.

  Du kan se alle aktuelle moduler på uddannelsen længere nede på siden. Klikker du dig videre ind på selve modulet, får du her en kort beskrivelse af udbyttet og det faglige indhold. Det er også her du finder alle de praktiske oplysninger og kan tilmelde dig.

  OBS! hvis du er ny studerende skal du ved første tilmelding vedhæfte dokumentation for adgangsgivende uddannelse og erhvervserfaring. Det kan fx være:
  Uddannelse: Uddannelsesbevis eller uddannelsesudskrift.
  Erhvervserfaring: Seneste lønseddel med anciennitet eller officiel bekræftelse fra virksomheden.

Mere om uddannelsen

Ingeniørernes Lederuddannelse EBA

Styrk dit lederskab

Bliv klædt på til at se det du arbejder med i en forretningsmæssig sammenhæng.

Gå til side

Det siger de studerende

Lasse Møller Rasmussen

Lasse Møller Rasmussen

Lasse har fået flere værktøjer i rygsækken

Gå til side
Jannick Elmbæk Olsen

Jannick Elmbæk Olsen

Jannick forstår nu de termer, virksomheden bruger

Gå til side
Kenneth - EBA

Kenneth har fået en stærkere kundeforstålse

Kenneth har taget en Diploma of Engineering Business Administration. Mød ham her!

Gå til side
Philip er blevet inspireret af sit nye netværk

Philip er blevet inspireret af sit nye netværk

Gennem sin uddannelse Diploma of Engineering Business Administration er Philip blevet inspireret af sit nye netværk. Mød ham her!

Gå til side
Thomas om strategi og marketing

Thomas har fået øjnene op for strategi og marketing

Læs, hvad Thomas har fået ud af at tage efteruddannelse!

Gå til side

Kontakt

helk480x4802019.jpg

Administrativ kontakt

heto2018480x480.jpg

Studievejleder