Mød vores design- og businessuddannelser

Drømmer du om at arbejde i krydsfeltet mellem design og business? Vores designuddannelser giver dig mange forskellige jobmuligheder. Måske vil du være mode- eller møbeldesigner? Indkøber eller konstruktør? Eller arbejde med branding, retail eller visuel kommunikation? Vores uddannelser er kendetegnede ved en tæt kobling mellem teori og praksis og mellem design og forretning. Hvad drømmer du om at skabe?

Test: Hvilken designuddannelse passer til dig?

Pasform? Funktionalitet? Æstetik? Blikfang? Tag testen, og find ud af, hvilket område indenfor design, som passer til dig.
Find din specialeretning

Test: Hvilken kreativ business-uddannelse passer til dig?

Der findes mange forskellige veje ind i mode- og livsstilsbranchen. På VIA kan du vælge imellem en række specialeretninger med mere fokus på business end design.
Find din specialeretning

Se billeder og video fra events, shows og projekter

Kom i studiepraktik i uge 43

Kom i studiepraktik, og få et indblik i hvordan livet som designstuderende på VIA University College kan se ud!

Overvejer du en designuddannelse? Få svar på dine spørgsmål om vores designspecialer her

 • På VIA kan du uddanne dig til tøjdesigner, møbeldesigner, grafisk designer, pattern designer (konstruktør) og retail designer.

  På specialeretningen Fashion Design lærer du at gøre dine kreative idéer omkring tøj til virkelighed og designe bæredygtige produkter til modebranchen.

  På specialeretningen Furniture Design lærer du at designe møbler og boligprodukter med fokus på æstetik, funktionalitet, konstruktion, materialer og bæredygtige løsninger.

  På specialeretningen Visual Communication Design lærer du at arbejde med grafik og visuel kommunikation i mode- og livsstilsbranchen. Det kan eksempelvis være logoer, illustrationer, magasiner, brochurer, websites og indhold til sociale medier.

  På specialeretningen Pattern Design lærer du at konstruere de skabeloner (mønstre), som de forskellige stykker stof bliver klippet efter, inden de bliver syet sammen til et stykke tøj. Formen på de forskellige dele af et mønster har stor betydning for, hvordan tøjet kommer til at se ud. Og hvordan det føles at have på.

  På specialeretningen Retail Design & Business lærer du at indrette fysiske og online butikker med udgangspunkt i kundernes behov og adfærd.

 • Med en designuddannelse fra VIA kan du både starte din egen virksomhed og brand eller gå ud og arbejde for et eksisterende brand. Eksempelvis er det tidligere VIA/TEKO-studerende, der står bag brands som Astrid Andersen og Twelvepieces.
 • På VIA kan du læse til designteknolog på 2 år. Herefter kan du vælge at gå direkte ud på arbejdsmarkedet eller toppe op med 1,5 år på uddannelsen design og business og dermed blive professionsbachelor. Det giver dig nogle mere nuancerede jobmuligheder. Desuden har du også mulighed for at læse en relevant kandidatuddannelse efter de 1,5 år på top-up’en.