Augmented Reality og Virtual Reality

Drømmer du om at skabe innovative løsninger inden for spil- og app-udvikling, robot- og sundhedsteknologi, haptisk teknologi, motion capture, you name it? AR/VR-specialiseringen på Danish Interactive Digital Centre i Viborg giver dig aktuel viden og en unik adgang til den nyeste teknologi, så du kan gå ud og sætte dit præg på verden.

Om specialiseringen i AR/VR

 • Arbejd med den nyeste teknologi og det nyeste udstyr

  Med en specialisering i AR/VR kommer du til at arbejde med den nyeste teknologi inden for området, fx AR devices, Oculus Quest, HoloLens, Magic Leap, HTC Vive og nye haptic muligheder som Motion Capture og full haptic body suit fra Tesla Suit. Du får også mulighed for at arbejde med 3D print, laserskæring og physical computing. 

  Uddannelsen klæder dig på til at designe og udvikle interaktive spil og applikationer til XR (Extended Reality) gennem markedsledende platforme som Unity og Unreal.

  Uddannelse tæt på branchen

  Du vil møde både danske og internationale undervisere på uddannelsen. Specialiseringen foregår i samarbejde med The Animation Workshop (TAW), der er blandt de bedste i verden inden for animation..

  Undervisningen er på engelsk og foregår på Danish Interactive Digital Centre (IDC) i Viborg - en by, der er udpeget som UNESCO Creative Cities Network.

  Der venter dig derfor en række spændende fag på AR/VR-specialiseringen, der er fra 4.-7. semester. På 4. semester har du et fag om spiludvikling, et fag om de forskellige teknologier og hvordan du udvikler i Unity med C#. Sammen med TAW har vi udviklet et fag, hvor du får en god forståelse af 3D modellering, hvordan det bruges i game engines, og hvordan du også kan 3D printe dine objekter. Det hele bliver samlet via et projektfag.

  På 5. semester er du i praktik i en virksomhed. Du får hjælp til at finde et praktiksted i nærheden..

  På 6. semester kommer du til at lave spændende projekter med studerende fra eksempelvis TAW eller sygeplejerskeuddannelsen, hvor jeres forskellige faglige og tekniske input kan skabe nye løsninger. Projekterne kan fx være games prototyper, interaktive film eller interaktive kunstinstallationer, som du udvikler sammen med studerende fra TAW. Projekterne kan også være udvikling af funktionaliteter i et VR simuleringsrum, som kan skabe virtuelle realistiske øvelser til undervisningen af sygeplejerskestuderende. 

  På 7. semester skal du lave din bacheloropgave og har samtidig en række spændende fag. Du lærer om Physical Computing og får et fag om Haptic Data. Du kommer også til at møde forskellige former for motion capture og haptic dragter. 

  Vælger du at flytte til Viborg, er du garanteret en studiebolig. Se mere om studieboliggaranti på karrierebyviborg.dk. Læs mere om Campus Viborg.


 • Som softwareingeniør med speciale i XR kan du arbejde i softwarevirksomheder med udvikling af applikationer, i spilfirmaer med udvikling af spil eller XR-applikationer og i alle typer af virksomheder, som arbejder med udvikling af XR.

  Du har også mulighed for at skabe din egen virksomhed og blive en del af Arsenalet i Viborg, The Creative Industry Cluster. Her sidder en række nye kreative virksomheder bl.a. med tidligere studerende fra TAW og udvikler fremtidens applikationer, spil og XR.

 • Du kan starte på AR/VR-specialiseringen, hvis du er studerende på uddannelsen til softwareingeniør fra VIA i Horsens og har afsluttet de 3 første semestre.

  Er du uddannet datamatiker, IT-Teknolog med softwarespecialisering, eller har du en anden relevant uddannelse, skal du søge om merit. Du skal dog opfylde adgangskravene til softwareingeniøruddannelsen. Se adgangskravene til softwareingeniør.

  Læs mere om merit til datamatikere

  Studievejledning

  Kontakt vores studievejledning, hvis du vil høre mere om dine muligheder for optagelse og merit.

  E: stud.info@via.dk

  T: +45 87 55 43 20

  Træffetid: mandag - torsdag 9.00-13.00 og fredag 10.00-12.00.

Mød studerende