Pædagogik og læring

Er du lærer eller pædagog? Og vil du gerne styrke din faglighed eller udforske nye faglige områder? Her på siden får du overblik over efteruddannelser og kurser, som er særligt relevante for dig og dit arbejde. Gå på opdagelse og bliv klogere på dine muligheder.

Efteruddannelse pædagog og efteruddannelse lærer

Pædagog og børn i dagtilbud spiller musik

Pædagog i dagtilbud

Er du pædagog, og arbejder du med børn i 0-6 års-alderen i en vuggestue, børnehave eller integreret institution? Så kig ind på siden her.

Gå til side
Efteruddannelse lærer i grundskolen

Lærer i grundskolen

Er du lærer, og underviser du børn fra 0. til 10. klassetrin fx på en folkeskole, efterskole, fri- eller privatskole? Så er siden her for dig.
Læs mere
Social- og specialpædagogik - Teenagere hænger ud sammen

Social- og specialpædagog

Arbejder du med børn, unge, voksne eller familier med social- og specialpædagogiske udfordringer? Så er denne side for dig. 
Gå til side
Erhvervspædagogik

Underviser på erhvervsskole

Underviser du på en erhvervsskole, eller vil du gerne have kvalifikationerne til det? Så læs mere om diplomuddannelsen i erhvervspædagogik her.
Gå til side
Fritidspædagogik

Pædagog i fritidstilbud

Er du pædagog i en SFO, klub eller i et andet fritidstilbud? Så er siden her relevant for dig.
Gå ti side

Få svar på dine spørgsmål om efteruddannelse for pædagoger og lærere

 • Som pædagog kan du efteruddanne dig inden for mange områder, fx børns sprog, dansk som andetsprog, neuropsykologi, bevægelse, vejledning, social- og specialpædagogik, bæredygtighed, ledelse mm.

  Se alle mulighederne her

 • Efteruddannelse giver dig opdateret viden og færdigheder, øger din værdi på arbejdsmarkedet, klæder dig på til nye krav i dit nuværende job eller en ny stilling.

  Læs 7 grunde til tage efteruddannelse

 • Det dækker alt fra korte kurser til længere uddannelsesforløb som fx en pædagogisk diplomuddannelse, kandidat- eller masteruddannelse. Det kan fx være i børns sprog, psykologi, musik, ledelse mv.

  Se alle mulighederne hos VIA

 • Du kan fx videreuddanne dig til praktikvejler, sprogvejleder, talepædagog eller leder. Du kan også videreuddanne dig i dansk som andetsprog, bevægelse, psykologi, specialpædagogik, musik mv.

  Få overblikket her

 • Du kan udvide dit lærer-cv med et ekstra linjefag, blive faglig vejleder, praktikvejleder eller læringsvejleder og på den måde få en særlig rolle i skolen – eller du kan efteruddanne dig inden for ledelse.

  Se alle dine muligheder

 • Efteruddannelse giver dig viden og kompetencer, du kan bruge direkte i dit arbejde fx i en rolle som vejleder. Samtidig styrker du også dit cv, hvis du en dag ønsker at søge videre.

  Læs 7 grunde til at tage efteruddannelse

 • Som lærer har du mange muligheder for videreuddannelse. Du kan fx tage et ekstra linjefag, blive praktikvejleder, faglig vejleder, læringsvejleder eller bygge oven på med ledelse.

  Se alle dine muligheder

 • Som uddannet lærer har du gode muligheder for at tage efter- og videreuddannelse på diplom-, master- og kandidatniveau. På VIA kan du tage diplomuddannelser inden for blandt andet ledelse i skolen, uddannelses- og erhvervsvejledning eller en specialisering som ordblindelærer.