Uddannelsen til kort- og landmålingstekniker kombinerer praktisk landmåling med behandling af geodata ved computeren. Du lærer om kortfremstilling og brug af Geografiske Informationssystemer (GIS), der er en metode til at kombinere data med digitale kort.
1. semester: Hus på grund
Her arbejder du med opmåling og kortlægning til situationsplaner, der viser placering af veje, tekniske installationer og bygninger. Situationsplaner bliver udarbejdet forud for et byggeri.
Desuden lærer du at arbejde med GIS og geodata.
2. semester: Opmåling og afsætning, GIS og Geodata 1 samt GIS og Geodata 2
Du lærer at arbejde med ajourføring og behandling af geografiske data, og du gennemfører analyser af geodata i GIS.
Du kommer også til at udarbejde digitale højdemodeller, der kan vise, hvilke områder der bliver oversvømmet, når havet stiger, eller hvor regnvandet løber hen, når der er skybrud.
3. semester: Opmåling, praktik og ejendomsdannelse
Du lærer at anvende droner til at fremstille kort og at bruge 3D laserscannere til opmåling.
I semestret skal du også 10 uger i praktik i en offentlig eller privat virksomhed.
Desuden arbejder vi med processer og dokumenter, der kræves ved matrikulær sagsbehandling. Det kan fx være i forbindelse med udstykning eller tekniske ændringer på matriklen.
4. semester: Valgdelsprojekt og afgangsprojekt
På 4. semester skal du gennemføre to store projekter. Et valgdelsprojekt og et afgangsprojekt. I begge projekter vælger og definerer du selv projektets indhold. Vi arbejder desuden med innovation og entreprenørskab.
Valgdelsprojektet har fokus på, at du fordyber dig i særligt emne. Det kan fx være, at du vil specialisere dig inden for GIS og arbejder med et projekt, der indeholde analyser af geodata.
I dit afgangsprojekt skal du vise, at du kan håndtere et større projekt, der omfatter indsamling, bearbejdning og præsentation af geodata. Det kan fx være opmåling med droner til kortlægning af en ny udstykning.
Både valgdelsprojekt og afgangsprojektet har du mulighed for at lave i samarbejde med en virksomhed, fx dit praktiksted.