På uddannelsen til klimaingeniør foregår undervisningen primært som klasseundervisning og med stor vægt på problembaseret projektarbejde, hvor de studerende arbejder med konkrete cases fra reelle virksomheder.
Vi har et højt fagligt niveau med en undervisning, der er tilrettelagt, så du lærer teorier gennem konkrete opgaver, cases og projekter.
Vi bruger altid projekter fra ”den virkelige verden”, så du kommer til at arbejde med reelle problemer i stedet for en tænkt situation.
Projektbaseret læring
Vi har et tæt samarbejde med forsyningsbranchen. Du vil derfor komme til at arbejde med helt konkrete udfordringer på uddannelsen. Det kan fx være et forsyningsselskab, der har problemer med regnvand i en ny udstykning, hvor du er med til at finde en løsning, selskabet kan bruge.
På den måde lærer du at omsætte din faglige viden fra uddannelsen til konkrete handlinger. At være tæt på virksomhederne, og få føling med, hvordan ingeniører i forsyningsbranchen bidrager med specifikke kompetencer, allerede mens du er under uddannelse, er med til at motivere og engagere de studerende og gør jer parate til, hvad I kan vente sig efter endt uddannelse.
I begyndelsen af uddannelsen er projekterne styret af dine undervisere, men efterhånden får du stadig større indflydelse på, hvordan du vil arbejde og med hvad.
Vi forventer også af dig, at du gradvist tager et større ansvar. Din kommende arbejdsgiver vil forvente det samme. Vi forsøger at forberede dig bedst muligt til arbejdsmarkedet.
Øvelser i laboratoriet
Uddannelsen til klimaingeniør har flere veludstyrede laboratorier med moderne analyseudstyr.
Laboratorieøvelser indgår som en vigtig del af uddannelsen. Du kommer fx til at analysere drikkevandsvandprøver og udføre målinger på omsætning i spildevand for at følge den biologiske proces i nedbrydningen.
Virksomhedsbesøg
Vi tager på studietur og besøger virksomheder i forsyningsbranchen. Det giver dig brugbar viden om branchen, hvor du møder ingeniører, der præsenterer deres projekter, udstyr og arbejdsmetoder.
Samtidig får du mulighed for at starte dit eget professionelle netværk.
Arbejdet i studiegrupper
På uddannelsen til klimaingeniør har vi meget gruppearbejde. Som færdiguddannet vil du næsten altid arbejde i projektgrupper, så det er en god måde at forberede sig til arbejdsmarkedet på.
Gruppearbejdet er lærerstyret i begyndelse af uddannelsen, hvor det er dine undervisere, der etablerer grupperne. Senere i forløbet bliver ansvaret i højere grad overdraget til de studerende. Der er altid adgang til en gruppe af undervisere, som kan hjælpe, hvis I får behov for det.
Fuldtidsstudium med forberedelse
Du skal være opmærksom på, at uddannelsen til klimaingeniør er et fuldtidsstudie, der kræver en gennemsnitlig arbejdsindsats på ca. 40 timer om ugen.
Særligt for nye studerende
Vi laver et fælles introforløb på campus, hvor du er sammen med både din egen klasse og med studerende fra VIAs andre ingeniøruddannelser. Du bliver del af et socialt fællesskab, hvor ingeniørstuderende lærer hinanden at kende.
I løbet af studiestarten vil du møde både undervisere, studievejledere og mentorer, der er klar til at besvare dine mange spørgsmål og fortælle om dit nye studie. Erfarne studerende fra uddannelsen fungerer som mentorer, der hjælper dig med at falde til i dit nye liv som studerende.
Udover den faglige introduktion til dit nye studie og sociale aktiviteter, får du også en introduktion til mulighederne på Campus Horsens og i Horsens by.
Studiestarten for de fleste uddannelser ligger i sidste uge af august, men det endelige program for studiestarten og dato for introtur kan du finde på VIAs studienet. Studienet får du adgang til, hvis du bliver optaget på VIAs ingeniøruddannelser.
Vi glæder os til at møde dig.
Studiemiljø
På VIAs ingeniøruddannelser er der mange muligheder for at engagere sig i studiemiljøet.
Der er blandt andet foreninger i VIA, som du kan engagere dig i, der har både sociale, faglige og studenterpolitiske formål. Du kan også dyrke det sociale liv i fredagsbarer, til studenterfester eller en eftermiddag med brætspil.
Campus Horsens
Uddannelsen til klimaingeniør holder til på Campus Horsens.
Campus Horsens ligger lige ved banegården, så det er nemt at pendle til byen. På campus bliver du en del af et splinternyt miljø, der rummer 2.900 studerende og 27 uddannelser og er epicenter for VIAs ingeniøruddannelser.
Campus Horsens har et internationalt studiemiljø med mange studerende fra hele verden.
Læs mere om studielivet på Campus Horsens