På uddannelsen til bygningsingeniør foregår undervisningen primært som klasseundervisning og med stor vægt på problembaseret projektarbejde, hvor de studerende arbejder med konkrete cases fra reelle virksomheder. Vi har ambitiøse studerende, og der er god mulighed for dialog i undervisningen og hjælp til opgaver og teori.
Under uddannelsen får du løbende praktisk erfaring med arbejdet som ingeniør, når vi arbejder i vores helt nye laboratorier og værksteder på det nye campus i Horsens.
Studiemiljø med plads til forskellighed
Vi har et rummeligt studiemiljø på uddannelsen med både yngre og lidt ældre studerende.
Bygningsingeniøruddannelsen bliver søgt af ansøgere fra gymnasiet og uddannede håndværkere. Vores erfaring er, at det giver et godt miks i undervisningen, hvor erfaringer med boglighed og rapportskrivning suppleres af håndværkerens viden om materialer og praktiske erfaring med byggeri.
Holdundervisning og projektarbejde
Uddannelsen består af holdundervisning og projektopgaver. Det betyder, at du lærer teorien gennem praktiske opgaver, cases og projektarbejde.
Det er en stor motivationsfaktor for vores studerende, at dét, du lærer, altid skal kunne bruge til noget.
På uddannelsen til bygningsingeniør bliver alle teoretiske fag og begreber hvert semester brugt i et større projekt. Fx kan læren om en bygnings varmetab bruges i en konkret semesteropgave om udregning af bygningens energiforbrug.
Virksomhedsbesøg
På VIA uddanner vi ingeniører i tæt samarbejde med virksomhederne. I løbet af uddannelsen tager vi ud og besøger virksomheder og byggepladser. Det er lærerigt at tage på studietur på rigtige arbejdspladser, for her hører du, hvordan de helt konkret håndterer de opgaver og problemstillinger, vi arbejder med på uddannelsen. Samtidig med at du som studerende får et indblik i, hvilken virkelighed, der venter på den anden side af studiet.
På virksomhederne kan du også møde færdiguddannede bygningsingeniører, der fortæller om deres job og arbejdsopgaver. Det giver en større forståelse for det arbejdsmarked, der venter.
Forventninger til dig som studerende
Du skal være opmærksom på, at uddannelsen til bygningsingeniør er et fuldtidsstudie, der kræver en gennemsnitlig arbejdsindsats på ca. 40 timer om ugen.
Se eksempel på et ugeskema (pdf)
Studiestart
Når du starter på dit nye studie vil du i løbet af de første dage få en faglig introduktion til din nye uddannelse, lave aktiviteter, hvor du lærer dine nye medstuderende at kende og få en introduktion til mulighederne på Campus Horsens og i Horsens by.
I løbet af studiestarten vil du møde både undervisere, studievejledere og mentorer, der er klar til at besvare dine mange spørgsmål og fortælle om dit nye studie. Erfarne studerende fra uddannelsen fungerer som mentorer, der hjælper dig med at falde til i dit nye liv som studerende.
Studiestarten for de fleste uddannelser ligger i sidste uge af august, men det endelige program for studiestarten og dato for introtur er tilgængelig på VIAs studienet. Studienet får du adgang til, hvis du bliver optaget på VIAs ingeniøruddannelser.
Vi glæder os til at møde dig.
Studiemiljø
Du har rig mulighed for at engagere sig i studiemiljøet på VIAs ingeniøruddannelser.
Der er mange foreninger på VIA, som du kan engagere dig i, der har både sociale, faglige og studenterpolitiske formål. Du kan også dyrke det sociale liv i fredagsbarer, til studiefester eller en eftermiddag med brætspil.
Campus Horsens
Uddannelsen til bygningsingeniør holder til på Campus Horsens.
I sommeren 2021 åbner for første gang dørene for vores nye Campus i Horsens midtby. Den nye Campus ligger lige ved banegården, så det er nemt at pendle til byen. På den nye campus bliver du en del af et splinternyt miljø, der rummer 3.700 studerende og 28 uddannelser og er epicenter for VIAs ingeniøruddannelser.
Campus Horsens har et internationalt studiemiljø med mange studerende fra hele verden.
Læs mere om Campus Horsens