På VIAs netbaserede sygeplejerskeuddannelse er det digitale læringsmiljø det centrale. Derfor kan du arbejde hjemmefra på en stor del af studiet. Men der er også fremmødedage, hvor der er holdundervisning og øvelser i simulationslaboratoriet.
I den teoretiske undervisning skal du regne med gennemsnitligt 1 dag om ugen på Campus Viborg. Noget af undervisningen afholdes som webinarer i realtid, hvor du forventes at deltage.
Når du er i praktik, har du en arbejdsuge på 30 timer. Vær forberedt på, at du får både dag-, aften- og nattevagter.
Særligt for nye studerende
På netuddannelsen optager vi i alt 20 nye studerende om året, der alle har studiestart 1. September.
De første to uger af studiet er bygget op som et introforløb, hvor du blandt andet lærer at bruge It's Learning, der er VIAs webbaserede platform til kommunikation og samarbejde mellem studerende og undervisere.
Du skal også have fx Skype for Business installeret på din computer, hvis du ikke har det i forvejen. Det er et nyttigt medie til online studiegrupper, når du og dine medstuderende måske sidder fire forskellige steder og skal samarbejde, diskutere og har brug for se hinandens skærme og ansigter.
Det er også i introforløbet, at du får din helt egen uniform til brug i undervisningen i simulationslaboratoriet på Campus Viborg.
Forventninger til dig
Du skal være opmærksom på, at VIAs netbaserede sygeplejerskeuddannelse er et fuldtidsstudie, der kræver en gennemsnitlig arbejdsindsats af dig på mindst 40 timer om ugen.
Du kan delvist arbejde hjemmefra under den teoretiske del af studiet og vil via digitale medier samarbejde tæt med dine medstuderende og undervisere. Du skal i den forbindelse være forberedt på, at noget af undervisningen afholdes som webinarer i realtid, hvor du forventes at deltage på de skemalagte tidspunkter.
Desuden er en stor del af undervisningen bygget op omkring et forpligtende samarbejde i mindre studiegrupper. Derfor skal du være indstillet på at koordinere en stor del af sin studieindsats med de andre i din studiegruppe.
Se eksempel på ugeskema fra to forskellige uger på 1. semester (pdf)
Undervisningsformer
Den teoretiske del af den netbaserede sygeplejerskeuddannelse er i høj grad digitalt styret i form af online læringsforløb. Læringsforløbene kan være planlagt som både online og face-to-face aktiviteter.
Face-to-face aktiviteter kan være deltagelse i undervisning på campus, fx praktiske øvelser i simulationslaboratoriet eller fremlæggelser med videndeling. En typisk campusdag er tilrettelagt med 6-8 timers undervisning.
Se folder om studieaktiviteter - muligheder og forventninger (pdf)
Læringsforløb
Igennem uddannelsen arbejder du ud fra planlagte læringsforløb i Itslearning. De kaldes for Planer. En Plan beskriver de aktiviteter du skal arbejde med enten online eller face-to-face og kan være knyttet til et eller flere fag.
En af de første Planer, du skal arbejde med som studerende, handler om indretning af din pc og din hjemmearbejdsplads, så du kan komme godt i gang med dit studie.
Opgaver løses online i studiegrupper
Den primære arbejdsform i læringsforløbene er gruppearbejde, hvor opgaver løses online i studiegrupper. Afhængig af formen kan der være vejledning og sparring med underviser undervejs. Som afslutning er der fremlæggelser og diskussion med videndeling enten på campus eller som online webinar.
Du kommer også til at arbejde med individuelle aktiviteter i læringsforløbene.
Din trivsel
På uddannelsen laver vi studiegrupper fra starten af 1. semester, hvor I får tilknyttet en underviser, der hjælper med at facilitere en god gruppedynamik og gode arbejdsprocesser.
Desuden har du mulighed for at tale med de tutorer (ældre studerende), der er knyttet til dit hold og som har personlige erfaringer med livet som netstuderende. Tutorerne står også bag et hyggeligt socialt arrangement, hvor I får mulighed for at lære hinanden at kende på dit hold.
Hvis du ønsker det, har du mulighed for at deltage i en række forskellige aktiviteter ud over den obligatoriske undervisning på uddannelsen. Det er fx øvelser i sårpleje, indsprøjtninger, kommunikation med patienter og pårørende plus foredrag om sygeplejefaglige emner. Desuden er der aktiviteter i Studentervæksthuset.
For dig der har særlig interesse i forskning og innovation
Når du har afleveret dit bachelorprojekt, tilbyder vi, at du kan få vejledning af en forskningslektor, hvis du har lyst til at prøve kræfter med at skrive en faglig artikel om dine resultater.
I samarbejde med forskningscentret Forskning i Klinisk Sygepleje i Viborg kan vi desuden tilbyde dig at medvirke i forskningsprojekter på frivillig basis. Din rolle kan fx være at renskrive forskerens interviews med patienter.
Campus Viborg
Når du kommer til undervisning på campus Viborg, er du i selskab med mange andre studerende. Det er en velfungerende campus med i alt 2.000 studerende fra 11 forskellige VIA-uddannelser. Plus cirka 200 internationale studerende, der kommer til Viborg fra hele verden for at tage en del af deres uddannelse.
Læs mere og se film fra Campus Viborg