På ergoterapeutuddannelsen i Aarhus optager vi i alt 120 nye studerende om året. Halvdelen har studiestart i september og den anden halvdel til februar.
Vi har meget fokus på kreativitet. Derfor gennemfører alle studerende et målrettet kursus i kreativitetstræning (KREA).
I et samarbejde med Sundhed og Omsorg ved Aarhus Kommune gennemfører nogle af vores studerende hvert år Marselisløbet sammen med en gruppe borgere i kørestol. Det er et billede på, hvordan du som ergoterapeut kan være med til at gøre det umulige muligt.
Særligt for nye studerende
På ergoterapeutuddannelsen i Aarhus vil vi gerne have dig bedst muligt i gang med dit nye liv som studerende på en videregående uddannelse. Du vil blive koblet sammen med en mentor, der også er ergoterapeutstuderende, men længere fremme på studiet, end du er.
Det betyder, at du lige fra starten på studiet, helt uformelt og uforpligtende, kan søge gode råd og sparring hos en medstuderende mentor, der selv går på ergoterapeutuddannelsen i Aarhus. Det kan være med til at give dig tryghed og en lettere vej ind i fællesskabet på uddannelsen.
Når du starter på uddannelsen, bliver du desuden introduceret til blandt andet it-systemer og faciliteterne på Campus Aarhus N.
Vi lægger stor vægt på et godt og trygt studiemiljø. Derfor vil dine tutorer arrangere en række sociale aktiviteter i løbet af den første tid, så I kan lære hinanden at kende på holdene. Det kan fx være en aktivitetsdag på campus og pubcrawl i Aarhus centrum.
Desuden får du tilbud om at komme på hyttetur med hele din årgang, hvor fokus er på hygge og samvær.
Forventninger til dig
Du skal være opmærksom på, at uddannelsen til ergoterapeut er et fuldtidsstudie, der kræver en gennemsnitlig arbejdsindsats af dig på 40 timer om ugen.
Her kan du komme i praktik
28 uger af ergoterapeutuddannelsen er praktik, og du kommer i praktik fem gange i løbet af uddannelsen.
På ergoterapeutuddannelsen i Aarhus har vi et tæt og velfungerende samarbejde med de genoptræningscentre, specialinstitutioner og hospitaler, hvor du skal ud i praktik. Stederne er fordelt over hele Region Midtjylland.
Du kan komme i praktik på fx:
-
Regionshospitalet Hammel Neurocenter
-
Rehabiliteringssektionen, Silkeborg Kommune
-
Forsorgshjemmet Østervang (socialpsykiatri – midlertidig opholdshjem for hjemløse)
-
Demenscentrum Aarhus
-
Sølund, Skanderborg Kommune
-
Center for Sundhed og Træning, Gigtforeningen
-
Bostøtten, Viborg Kommune
-
Aktivitetscentret Møllen, Favrskov Kommune (for borgerne med sindslidelser)
-
Ceres Centret, Horsens Kommune (plejeboliger, træning og rehabilitering)
Alle steder sikrer vi, at du får dygtige og veluddannede praktikvejledere.
Din trivsel
Du er altid velkommen til at kontakte din underviser for en individuel, uforpligtende samtale om såvel et fagligt emne som din trivsel på studiet.
Desuden vælges på hvert hold fire kvalitetsagenter, der har til opgave at indsamle og være opmærksom på, hvad der sker på holdet i forhold til trivsel og udvikling af uddannelsen. To gange pr. semester, eller efter behov, mødes kvalitetsagenterne med en underviser fra semesteret for at drøfte de ting, der optager holdet.
De Studerendes Råd (DSR), VIA Ergoterapeutuddannelsen er det råd, der repræsenterer de studerendes interesser på uddannelsen. Som medlem af Ergo-DSR er du med til at forme og udvikle uddannelsen, og du er med til at arrangere både faglige og sociale arrangementer.
FAFE er en faglig forening knyttet til ergoterapeutuddannelsen i Aarhus. Flere gange årligt afholder FAFE faglige og frivillig arrangementer. Til de faglige arrangementer møder du inspirerende oplægsholdere og får mulighed for at afprøve forskellige aktiviteter.
Til frivillig arrangementerne kommer du med som frivillig ledsager til fx et besøg på Aros med byens ældre borgere eller til koncert i Tivoli Friheden med unge udviklingshæmmede.
Campus Aarhus N
Du kommer til at have din hverdag på Campus Aarhus N under størstedelen af din uddannelse til ergoterapeut.
Her får du et studieliv på en moderne campus med 2.750 danske og internationale studerende og i alt syv sundhedsfaglige uddannelser.
>Læs mere og se film fra Campus Aarhus N
Bachelorprojekter
Se oversigt med eksempler på bachelorprojekter