Fleksibel uddannelse på fuld tid
Den netbaserede pædagoguddannelse har samme længde og faglige indhold som den ordinære pædagoguddannelse. Men den netbaserede uddannelse giver dig mulighed for en mere fleksibel planlægning af dine studier. Du skal være opmærksom på, at den netbaserede pædagoguddannelse er et fuldtidsstudie, der har en arbejdsbyrde, som gennemsnitligt svarer til en arbejdsindsats på 42 timer om ugen.
I 1. praktikperiode er der obligatorisk fremmøde på 30 timer om ugen, og i de to lønnede praktikker er der obligatorisk fremmøde 32,5 timer om ugen.
Nethold starter kun i september
Vær opmærksom på, at der kun starter nethold op én gang om året i september
Læs om studieformerne på netuddannelsen
Pædagoguddannelsens struktur
Pædagoguddannelsen er en generalistuddannelse. Men du skal også ønske en specialisering. Det betyder, at du både får et bredt kendskab til hele det pædagogiske arbejdsfelt og samtidig en særlig specialisering inden for en af tre specialiseringer.
Fællesdelen – Pædagogens grundfaglighed
De to første semestre bliver du undervist i Pædagogens grundfaglighed. Undervisningen er fælles for alle studerende. Fællesdelen består af seks moduler og første praktikperiode:
- I pædagogikkens verden – på opdagelse
- Køn, seksualitet, mangfoldighed
- Individ og fællesskab
- Pædagogen som myndighedsperson
- Samskabelse og medborgerskab
- Professionel dømmekraft, viden og etik
Tre specialiseringer
Efter første praktikperiode, hvor du har prøvet at arbejde inden for et pædagogisk arbejdsområde, skal du ønske specialisering. Inden du ønsker, vil der være en grundig introduktion til alle specialiseringer efterfulgt af gruppesamtaler. De tre specialiseringer er:
- Dagtilbudspædagogik
- Skole- og fritidspædagogik
- Social- og specialpædagogik
Læs om de tre specialiseringer
Valgfrie kompetenceområder
Du skal ønske et kompetenceområde, som du skal arbejde med på modulerne 9 og 11. Som netstuderende i VIA har du mulighed for at vælge samtlige kompetenceområder. Du skal dog være opmærksom på, at vi kun udbyder et kompetenceområde, der er netbaseret (se nedenfor). For andre valgfrie kompetenceområder gælder det, at du skal møde til planlagt undervisning, hvilket kan være flere gange ugentligt.
Du kan vælge mellem følgende kompetenceområder:
Kreative udtryksformer
- Natur og udeliv
- Sundhedsfremme og bevægelse
- Medier og digital kultur (udbydes netbaseret på uddannelsen i Viborg)
- Kulturprojekter og kulturelt iværksætteri
- Social innovation og entreprenørskab
-
Kulturmøde og interkulturalitet
Læs mere om de valgfrie kompetenceområder i studieordningen
Fire praktikperioder
Du skal i praktik fire gange i løbet af din uddannelse. I praktikken skal du arbejde med dine kompetencer i praksis. Her oplever du det arbejdsfelt, du uddanner dig til. Den første praktikperiode ligger på andet semester og varer 32 dage. Anden og tredje praktikperiode ligger på henholdsvis tredje og femte semester og begge varer et halvt år. Fjerde praktikperiode varer 14 dage og er knyttet til dit bachelorprojektet.
Afsluttende bachelorprojekt
Du afslutter din uddannelse med et bachelorprojekt. Her arbejder du med en selvvalgt problemstilling inden for dit specialiseringsområde i tæt samarbejde med praktikstedet.
Se tal og fakta om uddannelsen
Se studieordninger